Rodbehandling

Der kan ved dybe huller eller fyldninger opstå betændelse i tandens nerve. Dette giver typisk meget kraftige smerter. Rodbehandling kan også komme på tale, hvis tanden har været udsat for et traume (slag).

Nerveskade i tand

I tænder med kroner eller broer kan nerven i sjældne tilfælde tage skade og derved gå til grunde. Bakterier vil herefter skabe betændelse i nerven, hvorfor tanden har behov for rodbehandling.​

Hvordan foregår rodbehandling?

Under selve rodbehandlingen forsøger tandlægen at fjerne nerven/rester af død, inficeret nerve. Dette sker ved, at den kanal nerven bor i udvides, og renses med nogle tynde file. Der skylles med forskellige desinficerende væsker. Når tandlægen har renset tanden, skal rodkanalen fyldes med rodfyldningsmateriale og rodfyldningscement.

Smerter efter rodbehandling

Der er ofte forbigående smerter af varierende karakter i forbindelse med en rodbehandling. Ofte anbefales det, at der efterfølgende sættes en krone på tanden for at forhindre, at den knækker og i værste fald må trækkes ud. Der kan ses farveændring i rodbehandlede tænder.

Kontakt

Tandlægerne Cevik, Munk & Schmidt​

CVR: 19076008

Laurits Olsensvej 75, 2. sal, dør 212

Klik her for rutevejledning

 

Telefon: 36 75 00 50

E-mail: hvidovretand@mail.dk

Åbningstider

​Mandag-Torsdag: 8 -15

Tirsdag-Onsdag: 8 -16

Fredag: 8 -15

Brug for akutbehandling?

Bestil tid nu eller

ring tandlægevagten

Copyright © 2022 Tandlægerne Cevik, Munk & Schmidt. Alle rettigheder forbeholdes.